Työnhaussa on tärkeää erottautua muista hakijoista.

Työskentely ulkomailla

Työskentely ulkomailla

Tältä sivulta löytyy vinkkejä, kun haetaan työtä ulkomailta. Täällä pääsee tutustumaan myös eri maiden työkulttuureihin.

Video-CV

Työnhaussa on tärkeää erottautua muista hakijoista. Videohakemus tai video CV on hyvä tapa erottautumiseen. Yhä useammin videota pyydetään hakemuksen liitteeksi. Tässä osiossa opitaan tekemään tyylikäs video CV. Katso ensin ohjeet ja kokeile. Jokainen osaa kuvata ja editoida edes vähän. Tässä esityksessä annetaan ohjeita siitä, miten video CV tehdään.

 

Kuvaamiseen tarvitset älypuhelimen tai iPadin tai vastaavan. Käännä kamera ja anna palaa. Kokeile mikä näyttää hyvältä. Voit tehdä virallisemman tai rempseämän version ja valita onnistuneemman. Varaa aikaa myös editoimiseen. Se kannattaa tehdä samalla laitteella johon kuvaat. Mieti myös tallennuspaikka. Älä lähetä isoa tiedostoa rekrytoijalle vaan tallenna tiedosto pilvipalveluun ja jaa se linkillä. Kokeile!  Ei tämä vakavaa ole. Katso oheiset mallivideot ja huomaa, että tuon osaisit itsekin tehdä!!!

 

Tässä videossa on korostettu osaamista, joka on saavutettu Erasmus+ vaihdon aikana  (https://youtu.be/XYcuj-A7CCM). On hyvä huomata, että työelämässä tarvittavaa  ja arvokasta osaamista kertyy esimerkiksi Eramus+ vaihdon aikana vapaa-ajallakin. Se voi olla jopa arvokkaampaa kuin työssäoppiminen.

 

Tässä videossa on pyritty CV tyyppiseen, luettelomaiseen esitystapaan, jossa kerrotaan työkokemusta ja tuodaan esille niissä saavutettua osaamista. Uran taitekohdat on tyylikkäästi perusteltu. (Video CV , jossa esitellään työkokemuksesta kertynyttä osaamista (https://youtu.be/qJbER4Z_fHs)

 

Tämä video on tehty englanniksi, se on tehty avoimeksi hakemukseksi jossa kerrotaan kertyneestä osaamisesta. (https://youtu.be/ZwBsv3uLJjE)

 

Mikä on videohakemus? vapaamuotoinen ja usein aika rento kertomus siitä, mitä haet, mitä osaat ja mitä työkokemusta sinulla on, miksi olisit hyvä valinta

Mikä on video CV? sama kuin edellä, painotus ehkä enemmän siinä, mitä olet opiskellut, missä olet ollut töissä ja mitä osaamista sinulla on.

Näitä termejä käytetään sekaisin, voit valita itse sopivan termin. Ehkä tärkeintä on se, että hakemus/CV on videomuodossa.

Tässä lisää ohjeita: